Wednesday, December 14, 2011


Leteyh nyerr...
I wanna go home...
;(

Monday, December 5, 2011


Tak sabar nye aku nak blah dari sini...
Argh!
Saya tak tahan keje sini...

Sunday, November 13, 2011

T A K E N on 11/11/11

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

Upsss...
This song is stuck in my head...
Hahaha...
Tak pasal2...

11/11/11
Nice huh?
Bukan menguja kan tarikh...
Tapi tarikh cun...
Jatuh pulak hari jumaat...
Jadi la lagi cun...

Dan kami...

Guess what??
Hee.. We're engaged... ;)

Muka I yang macam vampire...
Muka dia maintain garang...
"senyum lah sikit En Tunang oi"

Happy to see my parents' smile...
Cute, isn't it?

haaaa... control habes2 san neyh...

Actually..
Ada cerita kelakar disebalik gamba2 ini...


Tapi, malu la plk nk cerita...
Yang penting bukan jatuh tangga..
Hikhik...

Dan sekarang saya sudah jadi tunang orang...
Rasa macam tak percaya...
Tapi, happy!
=)

Okay En Tunang,
I am officially taken by you...

Monday, October 31, 2011

Oh Baby...


I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo...

=)

Bosan dengan semua...


Kerja...
Macam bese la kan??
Tapi, seperti biasa jgk, bosan dah dengan kerja ni...
Bila bosan, blog, surfing, window shopping, twitter, facebook etc...

Tapi,
Semua tu pon dah bosan...
Lagi2 twitter dan facebook...
Ntah apa ntah yang menarik skunk...
Nak bukak pon dah malas...
Lagi2 layout yg ntah pape skunk ni...
Erh~~
Bosannya...

Twitter...
Sejak azali lagi i dah bosan ngan u...
Tp, better dari FB kot...
Maybe aku x bp nak explore sgt kot...
stakat update2 status...
Kutuk2 org kat twitter mmg best...
Tp, skunk xtahu nk kutuk sapa selepas puas kutuk sharbinee... haha!
(damn u sharbinee, aku x leh cuti sbb ko)
Skunk dah bosan dgn twitter...

Facebook...
Apa yang special sgt skunk ni??
Bukak pon nk tgk my sayang pny FB..(stalk sket)
Then, profile sendirik... then.. bosan balik...
Dengan layout yg buat aku pening skunk ni... grrr~~
Tapi...
Saya agak ketingalan skunk...
Kawan2 nak kawen pon x tahu...
Yelaa...
U olls kawen pon jemput kat FB...
Hantar la kad kawan2 oi...
kalau tak i x tahu noks...
tuptup dah terlepas...
Sorry ya kalau x datang...
Tapi, i kahwen u olls jgn x dtg plk...
hihi...
Sorry ya kawan2, sebab i dah bosan ngan FB...

Shopping...
yeahhh... sangat best...
Tapi... skunk i dah kena bajet2 dah...
Kena pikir2 nak shopping...
Sebab kena saving banyak sket...
So,
Bosan jugak...
Sebab dah tak leh shopping macam dulu...
kena shopping brg2 utk tettttt shj...
Haish...
Bosan...

Blog...
Hummm.. Bosan jugak...
Mcm skunk, ada mood je bkk blog...
blogsendirik pon mls apatah lagi blog org...
Bosannn....

Kesimpulan...
Saya sgt bosan...

Okay...
Skunk, sambong kerja...
Bosan...

Sunday, October 30, 2011


Dear Sayang....,

Love,
Sayang...


Grrrr~~
Tetibe macam cuak semacam...

Grrr~~
Lambatnya tahun depan....

Monday, October 24, 2011


Miss my old days...

Sunday, October 23, 2011


Bosan, Lapaq, Ngantok, Leteyh.
Bila combine seme.
Jadi cam nak mengamok.
Sekian.

Sunday, October 9, 2011


If only he knows...
How I feel about him...

Pompa Bensin - Jangan Lupa Namaku (Lyrics) [HD]


Kalau la ada aladin...
Saya nak wish...
Dapat baca hati dan fikiran org yang terdekat dengan saya...

Thursday, October 6, 2011


Jangan laaaa tetibe dapat email kena outstation lagi...
Kalau ada pon, tolong la lepas konvo...
Konvo sekali je dengan kawan2 saya yang sgt best...
Tolongggg laaaa...

Saya nak konvo!


Yes..
I cant hide my sad feeling when he is not with me...
He is going to work far from me...
How can I stand with this feeling...
I will miss him a lot...
Uwaaaa...
Sedeyh...
But...
That's his career, and of course I cannot stop him...

Sobsob...

Wednesday, October 5, 2011


Seriously...
I need some rest...

Tuesday, October 4, 2011


Oh God!
Why I love him so much?!

Friday, September 30, 2011

I am sick!


I can't stand my job and am so unhappy. But dont know what to do...
Everyday I have to face with people who have billion of attitude...
And it makes me really sick!

I am constantly miserable as a result and unable to to enjoy my life...
I believe most of my close friend feel the same way as mine...
But, what to do.. We have to work.. Damn u life!

I am so unhappy and my unhappiness is occupying my life so much...
and it also put me in PMS mode everyday...
It affects me a lot...
I am doing this for the money.. Although the money no really much, but I am satisfied..

It is like being in bad relationship that wont end...
I want to quit but I am so afraid to find another job and wonder how mean and two faced and messed up how my next job will be..

I am thinking about going to oversea and further my full time study..
But, I am afraid to regret if am not happy with that as well..
Ahhh!! I am sick of thinking about this...

Arh! What to dooo????



Monday, September 26, 2011


I wanna cry!
I wanna go home!
Uwaaaaa!
;(


Kesabaran aku ada kemuncak nya....
Sengal gile....
Kalau semua Engineer kena buat, baek takyah ada manager...
Baek takyah ada HR, xyah ada purchasing seme...
Alahai sengal....!

Semua tak leh harap...!
Bongok!
Gaji buta!

Sunday, September 25, 2011


We are both busy and tired...

I Miss Him A LOTT...

Sobsobs..

Thursday, September 15, 2011


At Kerteh...

Finally i can breathe for today...

Will be out of the office for one month!
Kalau dulu mesti seronok...
Tapi sekarang sudah malas...
Dang!

Tabah wahai hati!

Wednesday, September 14, 2011

Pasha Ungu Ft. Adelia - Penghujung Cintaku (VC + Lyrics)

Theme song ;)

Jiwang skek......! ngeh3~

9/9/2011 with love.

Halllooooo... Hallloooooyaaaa....
Wah... Rasa lamanya tak update...
Padahal baru je...
Sangat busy dengan life...
Bukan kerja shj...
Sejak2 bnyk komitmen ni....
Wahhh.. bajet sgt...

Terasa nak update dikala boring menungu flight yg lagi 3 jam...
Dah 3 jam aku melepak kat food garden ni...
Tp, ahad ni muka aku kat sini lagi...
Bosan2~
orang kat sini pon mst dah bosan ngan muka aku... haha

Banyak yg jadi sebelom2 ni...
Tak terasa nk update pon...
Bukan ada org nak tahu kan.. tp, terasa gak nak update...

9/9/2011...
Teka2 tarikh apa???
Hekhek...
Yup.. My birthday...
The best birthday ever...
Aku membuat keputusan yang sgt besar dalam hidup aku...
Akan merubah segala2 life aku before2 ni...
Mula2, macam takut, berat hati, malas pikir, macam2...
Tapi, dalam hati nak, cuma takut dengan komitmen sahaja...
Lepas istikarah...
Alhamdulliah...
ALLAH bukak kan hati aku utk menerima lelaki dalam hidup aku...
ngeeee.... ;)
And I LOVE HIM SO MUCH!!!
Bukan senang aku nak cakap kat seme org yang aku dah ada BF...
Hahahaha... tetibe rasa klakar...

Sekarang apa yang aku harapkan, dia lah yang terbaek utk aku, family aku dan masa depan aku...
Moga ALLAH hantar yang terbaek utk aku...
Dan mudah-mudahan aku yang terbaek utk dia...
Amin...

Setelah mendapat restu keluarga kedua-dua belah pihak...



Belah rotan kot nama cincin ni... ;)


Datang la dia utk merisik...
=)

Ini tanda sebelom kami ada ikatan pertunangan pulak...
Moga ini yang terbaek utk kami...
Amiiinnn~~


Tuesday, September 6, 2011


Terasa cam takut...
Bedebar-debar...
Seram sejuk...
Seronok...
Tak sabar...
Tak ready
Happy...
Sedeyh...
Seme datang sekali...

Camni rupenya rasa bila dah sampai masa kot...
InsyALLAH...
Moga ALLAH permudahkan segalanya...

Moga ini yang terbaek untuk kami...
Moga, dia terbaek untuk ku...
Moga, aku terbaek untuk nya...
Amin...
=)

Monday, September 5, 2011

Hadiah lepas raya..


Sekarang berada di office...
Oh! Sgt tidak boleh menerima kenyataan ini...
Semalam dah dpt MC...
Tak kan hari ni nk usha MC lagi kan??
Tak logic...

Masuk2 office...
Dang! Dah ada keje atas meja...
**lagi la xde mood nak keje**

Then...
Slow2 bukak email....
Yeah! seperti yg sudah di jangka kan...
Yup, yup, kena outstation lagi...
Dan kali ni sebulan...
Dan seorang without technician...
Boleh tak aku nk cakap kat boss...
Boss, saya takut nk g sorg...
Sebab nye takut...
Gila ke??
Ni bukan kerja pompuannnn....
Waaaaaaa!!
Nape laaa aku amek engineering...
Waaa!!!
Hadiah raya sangat ni~!!!
Saya taaamooooo pegiiiiiiii bossss....
Saya takut saya kena culikkkk bosss...
(perasanya)

Tapi serius takuttttt....
Gila???
Dok kat tempat org...
Tak tahu selok belok...
Ngeri lak aku rasa...
Boss... tolong la consider permintaan ini...
Kasihani laaaa anak buah mu ini yg jantinanya perempuan...
Pleaseeee boss.....
Sobs...

Thursday, August 25, 2011

I Do Colbie Caillat Lyrics (No Graphics)


You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo~~


Wednesday, August 24, 2011


Marah?
Yup.. Aku masih marah..
Sebabnya, x pernah la jmp org sekejam, sebajet, seperasan ko dalam dunia ni..
Bukan la nk mengungkit sgt bln2 pose ni...
Tp, bila ko simply say sorry...
I was like...
What the~~
Do u know, who u are??
U doesn't deserve my forgiveness..
How u ever think to get my kindness to forgive u...
Logik ke derr~

Yes...
I am so damn happy now...
So, please stop apologizing because this is my decision...
Full stop...



Am I so mean when I can't forgive people who have hurt me?


Monday, August 22, 2011


Bagi kan aku kekuatan utk mengaharungi minggu ni....
Dah la kn outstation lagi saat akhir camni...
Arghh.. Nak cuti raya..
Dah letey kerja..
Tak de mood nak wat keje..
Nak balik kampong!
Nak makan masakan mama!
Waaaa!!

Tuesday, August 9, 2011


Could you please atleast give me a clue what is happening to you?
Atleast...........


Am I too sensitive??
I do not understand why I am this way...
Or maybe because of PMS...
Dang! This PMS is killing me!

But.. If not because of PMS, am I too sensitive?
Even, he used to say that I am quite sensitive (but indirect way la) tp, saya fhm.. sobs..
Haish!
I do not know how to be stronger or maybe I should say, Its normal...
hummmm....

Monday, August 8, 2011


Tak tahu dari mana aku nak start buat kerja ni...
Haish! banyaknya...
Kan best kalau aku suka kerja...
haish!

Aku bkn nya ska sgt update pasal kerja...
tpi, kerja je yg buat aku tension...
dapat offer laen xnak plk pegi...
company ni dah kasi ubat guna2 kat aku ni...
hekhek...

Khamis ni dah start project baru...
dan pada bulan RAMADHAN...
Dan project ONSHORE!
nice kan??
haish... leteyh nyaaa...
Klau la plant ada atap or aircond, aku x kesah...
huhu!!

Haish... rindu nya kat zaman2 student,
Rindu kan membe2 aku yg DINASOUR tu...
Kan best kalau ada dorg...
Cam student dolu2, banyak jgk keje...
Tp, happy je...
Argghhh~!!
Bestnyee kalau dorg ada skunk ni...

Sobs...
Dinosaurs, rindu kat korg...
*simpton2 and effect2 selepas tgk gamba lama2..
=(

Tuesday, July 26, 2011

Cinta Antara Kita: with lyrics

Cinta antara kita~


Bosan nya bila xde keje...
Nak kacao orang!


I love you...
Youu..
You lah...
=)

Sunday, July 24, 2011


Hopefully decision aku ni betol...
& ni yang terbaek utk aku dan family...

Tuesday, July 19, 2011

Kimia Melda Ahmad



Kau cairkan hati ku~~
bahagia ku rasa~~

Adoi! *jiwang nye*

Accept ke tak... hummm...
Best ke keje kat KL tu...
Cam tak best je...
Nak ke tak...
Lepas ni confirm xde saving kalau aku accept keje tu...
Nak ke tak...

Hmmm...
Okay je sini...
Tp, tak tahan la environment sini...
Bila pikir2 kat nk quit...
tp, syg plk rasa..
Argh!
camne ni!

Monday, July 18, 2011

More Than Words lyrics



More than words sayang..

Sakit otak...
Sedar tak sedar...
Banyak nya komitmen aku...
Patut la serabut je...
Dengan kerjanya...
Study lagi...
Family...
Dia...
Diri sendiri...
Dan macam2 lagi...
Wah...
Sejak bila aku bertukar menjadi org yg ber-komited ni...
Har har har~

Sunday, July 17, 2011


i LOVED you...

Sometimes...
We have to give up for the things what we want the most...

But...
Do we satisfy??


Kerja dah siap.. siap ke?
mm.. esok la plk smbong...
Tak de mood nak buat keje...
Kenapa eh??

Kekadang terfikir jugak...
Mana Tuhan nak letak aku lps ni...
Semua yg aku ada sekarang ni yang terbaek ke?
Kalau terbaek,
kenapa aku tak rasa bahagia?
Bukan la TAK bahagia lansong..
Kadang2 rasa macam kosong...
mmmm...
Aku ni dah tergolong dlm org yg tak besyukur ni...

Huuuu~~

Tarik balik~~

Tapi, bila difikirkan balik...
Apa yang aku ada sekarang ni...
Adakah ini yg terbaek???


Sometimes,
We don't realize what we did,
We don't know how we did,
But..
We done it..

I am sorry sayang..
-____-"

Saturday, July 9, 2011


Oh! Damn u!
I still hate u..
and I dont think i can stop it..
on! damn u...


Sekarang, memang rasa sgt nak quit...
sebab, saya dah exhausted...
Plus tension la jugak...
Pagi2, kol 7 dah g site...
kol 7pm br balik...
830 wat report and so on...
then 1230am tdo... (nak bergayut pon x larat) sobs~
Boss pulak, akan sentiasa tny...
"ok x? bila leh siap? bila nak balik? report hantar kat saya."
Argh! rasa cam nak jadi bini org je...
tp, kahwen lagi tension kot... huhu..

Okay, bukan nak cerita pasal ni ekceli...
As org baru dalam bidang ni,
ok,kerja aku more to instrument and electrical..
and my background is mechanical..
subject electric time U and sekolah dulu paling terok okay...
ok now, what do u expect?
aku leh wat keje trs pandai ke?
lagi2 libatkan software...
dengan takde pape training nye, ko nk aku configure and testing segala mende alah??
HALLL---OOOO???
Gila? tp, xpela keje, gamble.. study sket2, then hentam n tawakal la, nk meletop, ke,, pape ke, p mampos la...

okay, one day.. I masuk site.. site mana leh bwk hp ma....
so, pape pon mmg kena pandai2 sendiri la... wat jela formula ke, teori ke, pape ke sendiri..
lunch br leh kua and pegang handphone.. (klu kua lunch la)..
then, ada la satu prob yg aku rs, mmg xleh nk solve...
pecah otak pikir pon x guna...
kua lunch, msg la one of my senior la...
berbunyi macam ni..
"how to check and configure this one and this on and blaa blaa blaa"
segala menda alah mak nenek , details aku bagi kat dia...
ko tahu..
4 huruf je dia jawab...
"RDFM"
aku tny la...
whats dat? (igt kan ada la pape yg aku tahu)
dia jwb
"read the fucking manual"
and I WAS LIKE!!
bengangnyeee...
tp, klakor la jugok...
then, aku tny la balik..
"what page?"
muahahaha~
tp, that tym, mmg tension...

tuje panjang lebarnye.. tp, bila dah balik hotel, pikir2, klakarnye...
hahahahahah...

adios~


One word!
Exhausted!
I hate travel!
And I hate my job!
Last one..
I hate being an Engineer!
Hummmm...
=(

I wanna be full time house wife je....
Muehehe~
=)

Thursday, June 23, 2011


Saya sensitive ke...
Ataupon saya tgh PMS ni??
Humm...
If only I have someone who really understands me...
kan best...

Wednesday, June 15, 2011


Clerk aku pon dah pandai bahan sekarang.. terbahek!


Kecoh satu office~
Aiyak!

Monday, June 13, 2011

Tak de feeling...


Macam dah tak de feeling...
Gossip bertimpa-timpa...
Kerja bergunung ganang...
Kerja manager pon dah kena buat...
What the~
Tapi...
Aku dah xde feeling...
Tension gila...
Tapi, xde feeling...
Tak tahu nak cakap macam mana...
Kalau dulu rasa gak nak nanges...
Or nanges...
At least, release la sket tension...
Tapi, sekarang...
Tade feeling...
Humm..
Yang aku fikir skearang...
Aku nak quit kerja...
Tapi, nak quit kerja sayang pulak...
Tak quit, tension pulak...
Dalam office ni dah jadi tak professional...
I hate my job! and am not happy!

Hummm...
What should I do???

Friday, June 3, 2011


Lepas satu, satu...
Haish!

Tuesday, May 31, 2011


Nak kata bodoh...
Ko tu engineer...
Nak kata bangang, ko pulak manager...
Nak kata tak tahu malu, mulut celupar...
Memang betol sgt la kottt tu!!
Tak pon, ko mmg bodoh...
sorry to say la...
Wahai makhluk asing.. ko ni manusia dari alam mana??
dari tahun mana? zaman batu?
wahai mangkok!
Ko dok dalam field mana?
Engineering kan?? Oil and gas plk tu...
Ko tgk bape ketol perempuan dalam field yg kita involve skunk ni???
Apahal la ko bangang sangat??!!!
Yang ko nak kasi gossip bodoh2 kat dalam office ni apahal???
Yg ko dok berkepik siang malam tu...
Xde pape pulak...
alahai bangang nye ko ni....
Dasar mulut xde insurans ke hape??
Weh... Kalau kua ngan officemate, kiranya ada scandal la tu??
Kalau kua ngan boss scandal ngan boss...
Kalau aku kua mkn ngan bangla workshop tu kira aku ada scandal ngan bangla tu la?
Bangang la pemikiran kuno ko tu.. sama je semua!
dah kalau aku kua ngan boss.. aku kua outstation, kiranya, scandal ngan boss la?
**** ko!
ko ni bape tahun dah keje bangang???
Agak2 la nk sebar gossip pon!!
Xpayah laaa weh....
sorry la kalau bahasa aku kasar...
sebab aku xde jumpa satu perkataan yg elok untuk ko bangang!!

Thanks la sbb beri fitnah ni...
Aku suka sanggaaaaattttt...!!!!!
Kasi fitnah lagi...

Satu je...
Allah itu MAHA ADIL...

Saturday, May 28, 2011


Apa ni???
Ada pon macam xde...
Takde macam ada pulak...
Hummm...
Confuse...

4 things...


Akhirnya....
Habes jugak minggu2 yg disaster...
Tak betol hiudp aku minggu2 yg lepas...
Kerja, Training, Master dan Demam...
Dalam satu masa...
Fuhh! (macam kata awal ashaari)..
Dugaan2~

Last week...
Aku kena siapkan symposium and presentation untuk master aku...
Dan dalam masa yg sama...
Aku kene attend training vibration analysis...
Dan... Training ini sgt susah(bagi aku la) sebab nya, bila ada vibration2 ni, otak aku automatically akan vibrate dengan gila...
Dan, sedia maklum training ini ada exam.. kalau x pass, pergh! kene sekeh kepala ngan boss..
Dan.. yg ketiga.. project aku dekat Petronas Gas ada macam2 masalah...
Sakit kepala aku!
Dan paling "mengembirakan" aku, time2 ni la dia nak demam..
Takpe2, sakit itu penghapus dosa...
Memang hectic kaw2~
Nak sembang pon xsempat...
plus.. kesian dia, ngan dia pon dah xde masa...
Sorry... & thanks 4 understanding =)

Tapi...
Alhamdulllilah...
Presentation okay, symposium okay (tak sangka!) haha!
dan alhamdullilah...
Project pon setel... (terima kaseh tak terhingga kepada tech n boss aku yg bnyk back up)
Dan paling last...
Harap2 aku pass exam VA tu..
Kalau tak, mati kena ngan boss...
Dan harap2 semua ini adalah yang terbaek untuk aku...
Thanks mama & abah tolong doakan utk kakya.. hehe.. =)

Dan....
Sekarang berada di UTP...
Dah biasa bgn awal & x tdo...
Hanya aku sj yg terjaga...
Dorg ni lepas subuh, pengsan balik...
Bangun la woi...
Aku lapaaaaa ni......!!!
Hehe...

Disini saja...
Esok boss bagi cuti!
Weeee!!
Adios~!


Bila la agak2 saya boleh pakai kereta ini???

Sape nak bagi saya kereta ini??
ngeh3~




Wednesday, May 18, 2011


Peliks...
Kalau banyak keje tak yah nak kecoh la...
Senyap wat keje sudah...
Nak bagtahu kat semua org watpe??
Org laen bz jgk...
Org laen ada commitment laen jugak...
Org laen bawak balik kerja kat rumah jugak...
Orang laen siap masuk site, panas2, hitam legam, balik malam wat report, esok keje lagi, tak kecoh pon...
Rimas aku!
Senyap2 sudah la...
Tak yah nak keco.. wat keje senyap2...

Thursday, May 12, 2011


Its seems like Perang dunia ketiga akan meletus...
Bommm! Bommm! Kebabommmm!!

I loike~~
Coz I think
Its kinda cute...
Ngeh3~

Wednesday, May 11, 2011


Damn!!
My workload is too much, increasing day after day and I'm burning out...!!
And now.........
I don't know where/how/when to start or begin...

Someone out there.....
pleaseeee heeeelppppp meeee.....
=(

Tuesday, May 10, 2011

Symposium?? Ko gile NADOT??


Melepak di KLIA tunggu next flight 745pm...
Life aku minggu ni kat airport je aku rasa...
Udara and Lautan yg luas terbentang...
Dan dikelilingi lelaki..(jgn slah fhm, kerja aku mmg hanya lelaki je yg ramai)
Aku yg memang sedia kasar, makin lgi kasar...
Terasa LOSER gile...
How i wish to be a housewife...
Muehehehe...

Lepak punya lepak di tempat kegemaran smbil usha org2 hot, tergerak hati aku nak cek email... mencari2 dimana port2 yg best utk melepak...
Jumpa la.. lepak dia food garden.. (yela.. nama pon food, mst la best kan)
Order mknan, air, cari port best.. online...
Dan....
Ke-tension-an kerja bertambah2 apabila.........



*klik pada image (klu nak trs baca la)

Mak AIIIII!!!!!!
Balik kerteh nanti ada project laen kowt!!!
Camne aku nak siap kan mende alah ni...
Ape tu... SYMPOSIUM????
Presentation bagai..
19 may kena present...
Ko gile nadot!!
project start 19 kan???
Argh!! I feel like in the hell! *overnye*
Camne aku nak siapkan ni...
Research pon hampagas doww~!
Ko memang gila nadot...
Ko yang sanggop utk komitmen ini,
Ko tanggung sendiri...

Takpe... Nadia2, positive2~
bersusah2 dahulu...
INSYALLAH senang kemudian...

But still... AM SO DAMN TIRED!!
EXHAUSTED!!


Monday, May 9, 2011


Why I choose him??
Hummm....


I don't have answer for that kind of question...
Bcoz, I don't even know...
=)

Tuesday, May 3, 2011


Missing you badly..
Sobsob..
=(





Saturday, April 30, 2011


You are like "setan bertopeng iblis"

Ngerti ngak?

Wednesday, April 27, 2011


Hye.. Hye..
Bye.. Bye..
Cant wait to see him..
*wink2*

Sunday, April 17, 2011


"Once you get jealous, that’s the time you could say that you really do love that person. Jealousy is not a sign of no trust but a sign of possessiveness. A sign that you’re afraid that someone might steal your special someone away from you. It’s not a sign of immaturity, but rather a sign of love"

=)

Sunday, April 10, 2011


맘에 안녕하세요 정말
-_-"
ngeee~~
=)

Thursday, April 7, 2011


Hey casanova...
lets play the game...
=p

Wednesday, April 6, 2011


LETEY...
Ngantok...
Sakit pinggang...
Sakit kepala...
Meeting tak habes2...
Nak balik kerteh...
Nak masok office...
Taknak la balik kerteh...

Uwaaaa~!
Nak titooo....!!

Uwaaa~!!
Banyak keje!!

Uwaaa....

Saturday, April 2, 2011

History ke-typo-an saya...

Bermula la ceritanya disini...Aku ni terkeal dgn ke-typo-an aku.. ntah la kenapa.. asek typo saja... terok pulak tu ke-typo-an aku... dan ini laahhh jadi point kat membe2 aku nk bahan aku.. adoi... faham2 la dorg kalau bahan, hentaman dia, kalah tsunami.. beselaaa, nama pon dinasour.. seme nak up.. kadang2 nya sikit je... tp, bahan, 5 tahun pon xabes lagi...
Salah satu typo yg dorg asek bahan aku... (ni yg aku igtlaa..tak igt banyak lagi)
"ali nk g bekfes = aku nak g bekfes"
"didini aku ingim = disini aku ingin"
Dan macam2 lagi... kesian saya, selalu dibahan... jahat dorg.. hehe!
Masalah ke-typo-an saya makin menjadi2 sekarang yakni tym bekerja...
sampai kan boss pernah gelak kat sy sambil berkata..
"nadia, awk nk type apa ni??"
Lagi2 kat email. haiyak~! asek typo saja.... bese la, nobody's perfect rite?
Ngeh3~
Saya berfikir secara mendalam kebelakangan ini... sambil2 berfikir tentang ke-typo-an saya dan memakan kismis yg slalu saya amalkan... (konon2 kismis ni utk otak).. tapi, hampagas...
Nak tahu kenapa...??? "malu nk bgtao" hikhik... sila rujuk gama dibawah:




See..see... terkejut aku!
60 buji untuk sebulan?????!!!!!!
no wonder la aku typo... aku mkn ubt utkwat aku typo....
hahahahaha~!!
tgk kwn2~ saya teraniaya.. bukan saya typo sebenarnya...

Adoi la pada pengedar... jgn la typo.. effect kat saya la...
adoyai~


Wednesday, March 30, 2011

Engineering life~

Word for today:
"Engineering Life"
By:
A friend of mine..

This is how engineers at arab saudi life:

Hehe~~
Punya la banyak mende kat arab tu...
Yang ni dia cite...

Tapi, yang ni klakar..
Haahahahaha!!
=)



Monday, March 28, 2011


I love when he say
"Haish, jangan la camni"
Its sound really matured...
The More he say haish, the more I like... and the more la buat perangai...
Muahahahaha~!


Friday, March 25, 2011


Serious relationship is more complicated than i thought..
Commitment, caring, loving, jealousy etc are most difficult in relationship...
For me there are BULLSHIT, previously...
But now...
I have to learn and try to make it easy even its kind of fooling things..
*sigh*


If people ask me what do you miss the most,
Definitely my answer is Student LIFE!
=)

If people ask me what do you have when u are a student,
And my answer will be:
DINASOUR and Sha Dusuki, they are my true friends and I love them FOREVER...
=)


Sunday, March 13, 2011


"people make mistakes. even your BESTFREN do, but a true BESTFREN,, will always find a reason to stay"
Nice gile~
=)

Dinasour!


I miss DINASOUR so DAMN much!!
=(

Friday, March 11, 2011


Its time for making a GOOD CHOICE...
Oh God...
Help me in finding the right person...

Thursday, March 10, 2011


Haih~
Bila nak kaya ni~

Monday, March 7, 2011


Missing him...
=(

Thursday, March 3, 2011


Seriously rasa nak quit~

Monday, February 28, 2011

Gem Gem =(


Hari ni kerja, sangat la banyak...
Sampai dah waktu lunch pon aku x sedar...
Betapa la aku x hiraokan makanan... kan?

Haish..
Tak puas hati betol kat sorang mamat ni...
Mamat ni yg bernama punkjunk...
Nama sebenar?
Tak tahu...
Dari U lagi org pangil dia punkjunk...

Dan ceritanya bermula disini...
Dia call aku time office...
Punkjunk: Ko free? Jom lepak...
Aku: kat office laaa...
Punkjunk: Lepas office la.. weekend mmg ko kompem x boley... jom la...
Aku: (dlm hati) dah lama dia ajak lepak ni, lepak jela..
Lalu aku berkata, jom.. kat kerteh.. ko datang sini...
Punkjunk: Xdehal.. Mesra Mall..
Aku: Mana lagi kan... Jom...
Sesampai di mesra mall..............................
Dipendek kan cite..
Aku: Punkjunk, asal ko ni x pendek2 ha?
Punkjunk: Asal lak? ko tu x tinggi, pendek! eh, tapi, asal tinggi sket ni... Oh! high heel, kalao x lagi pendek...
Aku: Siot ko punkjunk!!! aku x kutuk ko pon!!!!
Then gelak...
Pastu, abah call.. aku cakap2, jalan2, harusla tgh ckp kt maen jalan je kan..
Lepas abes cakap...
Aku: weh, nak lepak mana ni?
Punkjunk: Aku tahu ko nk lepak mana, mesti food court kan????
Aku: *apa maksud dia ni?*
Sesampai di food court...
Lepak jap...
Tanpa segan silu mamat ni memberi kenyataan:
Punkjunk: Tembam eh ko skunk.... Gemok sket aku tgk! hahahahah.. *gelak kejam gile okay*
Aku: AAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! *aku lupa aku sumpah apa kat dia, yg aku igt, aku baling purse je*
Punkjunk: Gelak lagi! Kejam dow gelak dia... dan bertanya lagi... ko nak makan apa?
Aku: Tak nak!!
Punkjunk: lepak laaa, tembam je pon.. HAHHAHAHAHA!! *sgt kejam*
Minum?
Aku: tak nak!
Punkjunk: hahahahhahaha!! jom2 minum...
Akhirnya, kami minum je... Aku lapar ekceli.. tp, terus nak diet...
Lepak2.. ada la orang bagi satu kertas peraduan... Dan peraduan itu peraduan, MAKAN DAN MENANG...
Punkjunk: Hah nad! Ni ko patut masok ni.. menang punya!
AKu: marahnyeeeeeeeeeeee!!!!!! * aku type ni pon rs nak mrh lg*
Aku:ko la masuk, kurus nak mampos, kasi gemok sket...
Punkjunk: Aku fit kot.. hahahah.. *kejam okay*
Then, dah bosan lepak, ktorg gi kat bowling... Tapi, x maen pon, aku br blik office ma, baju kurong, habes la nnt... kompem kene kutuk lagi.. so, aku amek langkah selamat utk x maen... then lepak lagi kat area2 bowling tu...
Punkjunk: ko nk mkn apa??
Aku: aku kan gemok.. Xnak!
Punkjunk: tak gemok laaaa, aku gurao je tadi...
Aku: yeke? nak la.. wafle..
Punkjunk: perisa apa?
Aku: Choclate.. eh2, campor la choc n peanut butter...
Punkjunk: Patut laaa...
Aku: Apa maksud ko?!!!!!!!!!!!!
*marah betol saya tym tu*
Then lepak2, gelak2.. harus la gelak, mende lawak kot kan... Then,
Punkjunk: patut la ko tembam eh nad, ko suka gelak...
Aku: AAaAAAAAAAA!! Tension nya akuuu!!
Harus la purse aku berdepek lagi ke arahnya.. tp, kali ni, dengan kunci2 kereta skali kena...
Aku rs saket kn tadi...
Argh! Padan muka dia...
Dan sekarang...
Saya sgt lapaa...
Tapi.. sekarang... Officially, on DIET!!
**sobsob**


Dia....
Dah pegi offshore tadi...
Lagi seminggu baru jumpa....
**Sobsob**

Haha...
Senget la aku ni...
HAha!

Saturday, February 26, 2011


EXCITED!!!!
Nak gi office!!!!
=)
EXCITED!!!!
Sangat2~~
EXCITED!!!!
Im in LOVE!!!!
*with other guy*
=)


Okay...
Baek saya berhenti berharap sebelom pape berlaku...
=(
Tapi... Dia sgt best... Ssh nak lepas...
*sobsob*
Okay2.. Wake up2~

Friday, February 25, 2011


Hopefully he will not in the office next week...
Or...
I will be MAKIN PARAH...
Har har har~

Thursday, February 24, 2011


I am seriously falling in love.. AGAIN!

Crush + Melting....


Hummm...
How can I start to tell about him...
Ngeh3~

Humm.. Humm..
Hari ni keje tak de la banyak...
So, sesi merapu memang la banyak kan...
Since kerja tak banyak, I pon usha2 la report2 yang patut I study...
Memang banyak la kena study...
Saya kan budak baru belajar...
Sesi pertanyaan pon bnyk la terjadi jugak...
Sorry laa.. Saya mmg sk bertanya...
Tapi, dia sentiasa rilex kalau saya tanya...
Busy macam mn pon, mst dia explain dengan baek sekali...
Dia bujang, OF COURSE!

Itu bkn masalahnya...
Dia tua 3 or 4 tahun dari I~
Tak handsome sangat.. Tp, bila dia senyum, saya suka gigi dia...
Sangat sweet! Dia gelak, GOSH! Sangat comel...
Badan dia, Tough! Tak tinggi sgt.. tapi, I kat bahu dia...
Yang paling penting, dia tidak merokok...
Haruslah saya lagi terpikat!
Dan bila dia bercakap, suara dia sgt macho, lembut je ckp...
GOSH!!!!

Pada mula2 dia masuk office, aku igt dia sombong...
Tapi, mmg sombong pon awal2... Senyum pon x...
Aku pon igt, kerek gila mamat ni... Tapi, lama2 xdela sombong...
Serius je bila buat kerja... Sangat sexy!
Dan haruslah dia sgt pandai... Dia kira guna otak je...
Sebut ni, sebut tu, semua dia tahu... Lagi2 pasal Vibration..
Oh my GOSH! he's so SEXY!
Dia simple je.. tak stylo.. Tu buat saya lagi suka...
dia pkai baju pegi office simple je...
Kasut simple je.. Jam simple...
Everything simple.. Tapi, dia suka makan.. (suka sgt~)

Workstation dia tepi aku, kalau dia marah tym buat keje, aku takut gila...
Aku senyap je.. Pastu, dia bgn merapu sorg2, n gelak...
Aku harusla gelak jugak.. Sbb comel sgt...
Dan ktorg start la merapu jgk...
Tapi, dia ni agak pemalu.. Kalau orang usik sket, muka dia merah.. Cute kan?

Dia orang tettt... aku pon xtahu nape aku slalu crush dengan org tettt...
Dia confirm ulat buku.. n aku tak tahu nape, bg aku ulat buku sexy...
Tapi, tak skema.. sgt simple...

Hummm...
Banyak lagi aku suka pasal dia.. sgt2 banyak...
Yang paling aku suka pasal dia, sbb...
Aku yakin, dia boleh bimbing aku...
Parent aku kompem suka dia..
Confirm.com.my...!
Pagi2, sampai office, on laptop...
Dia mesti ke surao dulu untuk solat duha...
Zohor, tgh lunch, dgr azan, cepat mkn untuk solat berjemaah...
Mula2 aku pelik, asal ngan dia ni??
Lama2 baru aku tahu, dia pergi masjid rupanya...
Oh my GOSH!
Baek kan??

Aku sgt suka dia.. Sangat2..
Tapi, dia dah ada awek ke eh? tak nmpak maen msg pon...
**sedap kan hati sendiri neyh**
Kalau xde pon, layak ke aku untuk dia...
Skunk ni ada lagi tak istilah
"perigi cari timba"

Hahaha... Ntah pape kan.. cam desperate je bunyi...
Tapi, seme perempuan akan desperate utk lelaki yg mcm ni...
Hahaha.. dah2.. stop berangan!
Tapi I am really really really really into HIM!!!!
Harap2 xde gf lagi...


I hate this feeling~!
Go away~!
I just hate this feeling happen to me again!
but...
He's PERFECT...
He's humble...
He's brilliant...
He's matured...
He's Everything...
I am really into him...

Please go away from me...
Pls~~!


BIG CRUSH!!!!
=(


Monday, February 21, 2011


Lapar GILA okay~!
2 hari dah I tak makan nasi...
Rasa kagum ngan diri sendiri pon ada...
Tapi, xde la kagum sgt sbnrnya...
Keadaan x mengizinkan aku makan dgn nikmatnya...
Makan sup or tomyam je...
Camne aku nak hidup...
Hilang la kuasa aku sebagai president DINASOUR...
sementara gigi bongsu aku ni wat hal...
Aku handover ke HAZWANI ROSLAN...
Wanie~
Sila lakukan tugas dgn baek okay~!
Peace no war Wanie.. =)
ngeh3~


Kadang2 saya terfikir jugak...
Perlu ke saya rasa marah lagi...
Tapi, saya tak marah dah...
Cuma sakit hati tak sembuh2 lagi...

Kadang2 saya terfikir jugak...
Saya patut maafkan dia...
Tapi, hati yang masih sakit, x benarkan kemaafan diberikan...
Saya nak maafkan dia...
Tapi, tak boleh la...
Kenapa eh?

Kadang2 saya terfikir jugak...
Layak ke dia untuk dapat kemaafan??
Jika nak dibandingkan dengan hati yang sakit dan hati yang tertutup rapat ni,
Saya tak rasa dia layak untuk dimaafkan...

Kadang2 saya ada bertanya jugak...
Eh, aku rasa aku dah perlu maafkan dia...
Tapi...
Ada jgk yg berkata,
"Kemaafan tak berbaloi dengan apa yang dia lakukan..tak berbaloi lansong"
Tapi...
Ada jugak yang sesetengah berkata,
memaafkan dan melupakan...
Dalam hati saya...
Dah lama saya lupakan dia...
Tapi, kemaafan tak jugak timbul...
Saya pon pelik...
Jadi, tidak pelik la kalau org kata saya ni keras hati dan hati kering...

Saya admit...

Chow!


Kalau lah hari khamis hari tu aku tak MC,
Confirm esok aku MC...
Gigi bongsu ni makin menjadi-jadi pulak dia...
Sakit melampau2...
Haish...
Rasa nak demam pon ada...
Kalau laaa aku boss...
Argh!
Sakitnyaaa...!

Saturday, February 19, 2011


Bukan senang nak mencari orang yang ikhlas sekarang ni...
Tak kesah la dari segi lelaki ataupon kawan...
Tapi, kawan tu sikit jela kot...
Lelaki sekarang ni, ramai kaki penipu...
Bajet hot pulak tu...
Ikut kepala dia je...
Then, nak cari yang matured...
Sangat la susah kan...
Yang boleh buat keputusan sendiri, ish! Ada lagi ke?
Dalam sejutaa, ada la sorg kot...

Aku xde la nak tuju kat sapa2...
Tapi, heran mana lelaki2 sejati pegi...
Dan kemana lelaki2 yang macam abah...
Takde ke??

Ini blog aku, suka hati aku la nak tulis apa pon..
Chow!

Wednesday, February 16, 2011


Sekarang ni nak dapat kerja memang la susah...
Dulu dengar org cakap je...
Bila dah terkena, baru tahu betapa la susah kerja skunk...
So, kawan2 diluar sana, janganlah kamu memilih kerja...

Dan kawan2 yang di release dari PETRONAS...
Jangan la kamu sedey sgt...
Banyak lagi kerja...
Serius...
Luaskan permandangan... hihi..
Banyak gila kerja menanti...
Yang lagi bagus dari PETRONAS pon berlambak...
So, korg jangan la berputus asa...
Rezeki berada dimana2...
Seme tu rezeki dari ALLAH...
Mungkin PETRONAS bukan yang terbaek.. kan?

Dan kawan2 yang recommended by PETRONAS...
Bersyukur lah kamu...
Janganlah berkata apa2 dekat kawan yg dah kene release dan dah ada rezeki dapat kerja...
Janganlah perli memerli.. ada la tu rezeki kamu ngan PETRONAS.. InsyaALLAH...
Itu kan rezeki dia.. Sesungguhnya, korang dah tak payah bayar kat PET nanti tao...
Tunggu la PETRONAS, dan banyak berdoa dan sembahyang hajat...
Rezeki kamu pon berada dimana...
Infact, lagi murah rezeki kamu...
Jadi, bersyukur laaa...

Dan kawan2 yang dah dapat placement dengan PET...
Tahniah...!!
dan kawan2 yang dapat kerja dekat laen...
Tahniah jugak!!

dan pada semua kawan2.. Good Luck untuk kehidupan yang baru...
Dan kehidupan yang lebih matang...
=)


Hari ni boss outstation...
Officemate Offshore/Outstation...
Semuanya ke offshore and outstation...
Technician plk, seme dah ke offshore...
Yang tinggal clerk dan org2 department la...
Dan harus lah hanya aku berada di office ini keseorangan...
Dan haruslah office ini aku yang punya...
Berseronok gila...
Tapi, kerja tetap kerja...
Takde la banyak sgt... boley buat kerja sambil ber-fb mungkin?
ngaaaa!!
Serunukkkss~~
=)

Monday, February 14, 2011


Hari ni sangat banyak kerja okay...
Letey gila rasa...
Banyak nak cite kat sini ekceli...
Tapi, seme dah lupe...
Tapi...
Salah satu mende yg nak aku cerita...
Aku dah gemok!
Demmit!

Saturday, February 12, 2011

Pening tahap cipan!


Tidak la sesenang yang dijangka...
Argh! otak aku dah sakit...
Baru proposal, aku pon dah confuse ngan project aku sendiri...
Setelah dikaji2...
Luas sebenarnya scope kerja aku...
Dan...
Aku x sangka aku pilih project ini untuk master!
Aku sengaja mencari nahas...
OMG!
Ape aku buat ni~!!

Aku budget, time weekend leh concentrate kat project...
Sangkaan ku meleset!!
*sebenarnya dah budget dah*
Weekend pon aku terpaksa bekerja...
Walaupon dirumah, kerja tetap jalan...
*Claim OT la... haha!*
no wonder laa seme engineer kat tempat aku pkai IPhone or blackberry...
Senang utk dorg bekerja rupanya...
Adakah aku patut memiliki nya juga??
Sapa nk bagi?? Sapa nak bagi??
har har har~

Aku terasa sgt letey minggu ni...
Otak serabut...
Esok kena kerja...
Oh TUHAN!
Kuat kan aku....!!

Friday, February 11, 2011


Rasa nak nanges...
Rasa sunyi...
Rasa geram...
Rasa tension...
Rasa lapar...
Haih...
PMS x abes lagi ke ni...
Rimas nyaa...
Naseb bek la xde BF, kalau x, kesian bf saya tempias PMS ini...
haha...

Wednesday, February 9, 2011


LOVE YOUUUUUU~~
Youuuuu!!!
Youuuu!!
YOU!
youuuu lahhhh!!!

*xde keje sangat kan lps kene ngan boss*


IT STILL HURT LIKE CRAZY!!

Tuesday, February 8, 2011


Tadi site visit kat TNB...
Oh my GOSH!!!!
Sangat handsome engineer itu..!!
hikhik..
=)

Monday, February 7, 2011


Aiseh~ Aiseh~
Tekanan melanda lagi....
Seme dah anta invitation kawen ni...
Tekanan2~~
Misi mencari husband perlu dilancarkan nampak gayanya ni...
Lagi2, kesian plk tengok mama n abah nak menantu...
Aiseh~ Aiseh~
Camne ni...
Nak lancarkan misi camne ni...
Matlamat x capai gi ni...
Takpe2, tambah lagi 1 misi...
Kerja, part time master, dan, CARI HUSBAND???
Ngaaaaa!!!!!
Perlu ke?
Tak perlu kot misi itu...
kalau ada jodoh x kemana kan???
Tai, masih tekanan dengan invitation2 ini~
Grrr~!!

Sunday, February 6, 2011


CRUSH??!!
Crush! Crush! Crush!

Saturday, February 5, 2011


Kan best kalau ada anak raja datang masok meminang...
takyah keje...
leh hidup senang lenang...
Ngaaaa~!!!
hikhikhikhikhikhikhikhik
=)


Tension okay!
nak cuti pon x senang!
Tekanan!!!

Thursday, February 3, 2011

Ungu Dilema Cinta with lyrics


Terlalu indah perasaan itu.... Tak mudah bagi ku....


Tengah berfikir2 nak lepak mana tadi,
then kawan aku mengidam satay pulak...
So, ada la satu kedai ni jual satay...
Tanpa segan silu, kami ke kedai itu untuk melantak sesedap rasa...
aku ni baru blik keje, drive, jln jam, haruslah lapa gile punya kan...
So, aku order la tomyam dan nasi goreng biasa dan satay...
Aku rasa tu menu yg paling sedikit okay...!!
Masa I kat UTP ngan dinasours, lagi terok I melantak...

Okay...
Sembang2, air sampai...
Dan... Sembang2 lagi...
Makanan pulak sampai...
Ada la mamat ni hantar nasi goreng dan tomyam aku tu...
masa dia nak letak makanan tu, muka dia macam konfius...
Nak letak kat mana...
Aku tarik dua2 makanan itu...
Dan mamat itu bertanya tanpa segan silu dekat kawan aku...
"tak nak nasi kosong ke"
Dan haruslah aku tanpa segan silu menjawab...
"tak2 dua2 saya punya"
Mamat itu tanpa segan silu lagi...
"ish! banyaknye makan!"
Dan aku...
dalam hati: "sikit je ni, selalunya bnyk lagi"...
Tapi, aku xde la rasa segan pulak bila dia kata camtu....

Adekah aku sudah hilang perasaan malu untuk makan dengan banyak???
DINASOURS!!! Tolong jawab!!!
Kamooo jadikan aku makhluk kuat makan...!!
Ish~!!
**Sigh**

Congrats BFF!


1230 am...
Baru lepas lepak ngan BFF...
Balik kerja trs balik ganu lepak...
Membe lama dari sekolah...
Alaaa... satu kampong je..
tpi keco, ssh gile nak jmp!

Nak jadi kan cite...
Dia ni (salma, nm gamer kat skolah, hayek!), br je bertunang...
dengan membe aku jgk.. budak sekolah..
Ala ma.. come on laa.. dulu kutuk dark sekolah teknik..
skali sangkut! haha!
Tapi, aku xley gi masa dorg tunang ritu...
Dengar die pny experience, klakaaarrr!!
Takpelaa.. Dah tunang dah dia...
Dulu kat skolah, gila x matured!
Ponteng2, fly, kn buang hostel...
macam2 lagi.. klakar2~
Nak cite pasal kami n geng2 kami.. xhabis laa...
memang banyak... gila2 kanak2 punya.. nakal gila!
Tapi skunk tgk tu... MALATOPS noks! hehe!
Papepon, congrats BFF!!

ayu molek!

May u guys be happy forever.. kawen sila bagi kad ok, tag2 katfb i tak maen.. hikhik=)

Tuesday, February 1, 2011

Saya garang ke?


Sementara boss takde ni, baek blog2 kejap...
Hikhik...

Semalam my ex scandal call...
Konon2 nak cheer me up laa...
Okay, I happy la kjp kan dgr ke-poyo-an dia tu...
Dah berubah dia skunk, x percaya...
Bagus laa.. Sebelum ni, cam skema2 sket... hehe..

Tengah2 dia mem-poyo-kan diri dia,
Tetiba dia bertanya...
"Eh, nape u xde bf lagi??"
dan harus la I jawab:
"perlu ke bf? kawan sudah, lagi best"
Dan dia:
"u jual mahal sgt kot"
Dan saya:
"harusla, takkan nk jual murah2"
Dan dia trus berkata sekaligus membuatkan saya sedikit hangen:
"I tahu kenapa, u ni garang gila u tahu"
Saya:
"hah??!! takde maknanya, mana I pernah marah u"
Dia:
"Tak pernah sgt.. cuma selalu je kena marah, kalau merajuk sampai sebulan!"
Saya:
"sebulan ke? bukan seminggu??"
Dia:
"kadang2 2 bulan.."
Saya:
"Waa.. lam jgk la kt scandal eh"
Dia:
"tulaaa, I kagum leh scandal ngan singa"
Saya:
"tak guna! dah la! Nite2!"

Siot it punya org, dia kata aku singa!! Marah betol!!
Kali merajuk 3 bulan!

Monday, January 31, 2011

=(


31/01/2011

Dari abah: Good Luck baby..

Baby???

Abah ni..

Orang tengah sedey ni...
Dia wat lawak pulak...

Tapi, kakya tahu,
Abah pon sedey..
Tapi, abah tak tunjuk kan?
sorry abah...

Friday, January 28, 2011

Ngaaaaa~!! =)


Gaji pertama!
Waaa~~
First time terasa macam, susahnya nak dapat duit...
First time rasa macam appreciate duit dengan titik peluh sendiri...
First time baru ada buku kira2 and fikir untuk saving...
sebelom ni memang la ada saving...
Tapi, saving ayah aku yg buatkan utk aku..
pkai bila perlu...
Bukan duit sendiri jugak...
First time bayar kereta sendiri...
First time bagi duit kat mama abah dengan hasil kerja...
Waaa!! Terasa sangat puas!!
Terasa sangat happy!!
First time boleh bagi duit kat adek utk pegi belajar...
Pergh! perasaan tu x dapat nk describe la...
Sangat lega dan puas...
Baru terasa yang aku ni betol2 anak sulong...
Tapi, mama still kata,
"kakya2, bila la kakya nak matured"
selepas aku berjoget2 melihat gaji dah masuk...
ngeh3~~
Matured la tuuu mama...

Sekarang baru saya ada rasa tanggungjawab..
ceh! poyo kaw2 okay ayat...
ngeh3~


Tiada yang sebahagia selain berbahagia dirumah dismping keluarga tercinta!!
Ini lah motifnya kenapa aku x suka kerja luar dari kampong ku...
Ngaaa~~
Every week boleh balik...
Tak kesah la org nak kata, ko x bosan ke berkepit je??
ko x bosan ke dok negeri ko je??
Ko x bosan ke??
Jawapannya, TAK BOSAN LANSONG!!
har har har~~
Kalau gaji lebey setakat 400-500,
Aku rela x pergi..
Baek aku duduk sini je..
Tapi, kalau gaji lebeih dari 1000 tu...
Hummmm... Fikir2kan jugak lah kan....
Tapi, aku x mungkin la aku bosan dengan kampong aku sendiri...
Aku ada family kot...
papepon, family yg lebey utama...
Kahwin pon nk dok sini jgk.. hikhik ;p

Saya sangat HAPPY...
=)

Wednesday, January 26, 2011


Banyak keje salah...
Takde keje pon salah...
Bosan gile...

Ini la manusia...
Tak pernah bersyukur...
Nadia2~

Tuesday, January 25, 2011


Aku dah hangen ni!!!
TENSION!!!
Aku nak QUIT...
Sengal laaaa!!!
Aku fresh ko, ko xpac aku nk wat apa??
sengal!! dah la pasal subject yg aku dapat C+ ms kat UTP!
lansong x berminat lansong ok!!!!
aku Bosan keje ni!!
Susah la bo***!!!
Arh, senang jadi clerk...
Happy je keje...
Datang office sempat bercantik2 lagi!
AKU NAK QUIT!!!!!

Saturday, January 22, 2011

Rilex2 sudeh~


Hujung2 minggu...
Seperti biasa lepak kat rumah...
Rilex2...
Jalan2, melawat rumah family yg terdekat...
Sembang2~
Handphone pon aku x tahu letak mana...
dah 2 hari hilang...
Nothing much~

Tapi.. Tapi.. Tapi...
Tengah2 sembang dengan auntie, mama, cousins,
terkeluar la satu topic yg sangat2 aku tak suka...
Mama seperti biasa, hanya mampu gelak...
Dan aku, buat2 muka selenga sudah...
Topic nya sama...
"Mari cari boyfriend untuk kakya"
HALLLOOOO....!!
Aku boley cari sendiri laa...
Knapa nak risao sgt??
rilex la...
I br 24 setengah tahun okay....!
huhu~

Aku bukan tamau ada boyfren...
Nak kata serik, pon x serik pon...
Biasa je...
Kalau nak, kat office i tu ada saja engineer yg belom kawen n xde gf...
Boleh3 aja.. kenapa perlu risao sangat..?
**pelik**
Nanti kalau ada jodoh, x kemana kan...
Aku malas lagi la skunk..
Mama pon tahu aku x boley bagi komitmen kat org...
Aku kenal diri aku laa...
Kalau aku nk boyfren, aku nk yg kekal, yang aku boley jd kan husband...
Stakat nak maen2, skendel2, i dah boring laa..
tu kerja kanak2~
Perlu ke ada boyfren kalau aku x leh nak syg? xleh nak suke?
Tak ley layan, xley bg komitmen...
Aduss... Banyak lagi keje aku...
Lagi pon aku pegang satu je skunk...
"kalau ada jodoh x kemana, semanya kerja tuhan"

Lagipon skunk ni, nak cari lelaki yg betol2 ikhlas,
mak ai, susah gile ok...
Ada yg letak syarat la, ada yg ikut kepala dia jela...
macam2 la...
Nak cari lelaki yg betol2 matured, yg boley buat keputusan terbaek untuk diri sendiri,
yang boley bimbing aku, yg boley faham pompuan, susah ok... kalau ada, mesti player...
Bukan nya aku memilih, nak pilih2 pon aku ni bukan nya baek sgt...
Tapi, nak cari teman hidup bukan perkara yg maen2 bg aku.. syg aja tak cukop... macam2 perlu consider before pilih dia utk menjadi teman...
Selalu org kata aku ni choosy sgt...
Bukan memilih, tapi, xkan la aku nk pilih yg utk tangkap muat aje...
Umor aku bukan la 18, 19 20 lagi nk maen2...
Adush! sakit kepala aku...
Biarla kwn2 aku dah kawen.. so? apa masalahnya??
jodoh dorg dah sampai.. aku bukan nya ditahap yg TUA lagi ok..
bukan ANDARTU pon ok...
Come on laa... I muda lagi...
Aku mahu kerja cari duit dl, beli rumah, keta idaman, travel, br laaa pikir yg laen...
adoi.. tapi, ape leh wat, kata2 org tua, aku x berani nk melawan...
hanya tersenyum sumbing je...

**sigh~~**


Wednesday, January 19, 2011

DOWWWNNNNNN~~~


Tengah2 down camni, lagi down tgk dua ketol ni...
Tgk2~~
Perlu ke sweet sgt??
Perlu ke??
Perlu ke??



No wonder u leave me awal... U jmp super duper HOT!! *sobsob* xpe, I redha.. haha!

Ada lagi gamba sweet2 dorg.. Tapi, I dah x sanggop nak kecewakan diri sendiri noks~~
DOWN ARH GINI!!


Can u cheer me up???
Please....
Tamooo laaaa serius2~~~


Kali ini dugaan yang berbeza...
Saya perlu kuat!
Saya perlu redha!!


Frust GILER....
Down GILER...
Tak pernah rasa down camni...
Kecewa!!

Mungkin itu bukan yg terbaek untuk aku...
Aku kena redha...

Tuesday, January 18, 2011

Jgn tny lagi!


Soalan2 yang agak2 macam dah malas nak jawab...

Dulu, lepas SPM...
"buat apa lepas SPM ni??"
dah dapat result...
"camne result? ok ke"
Dah masuk U
"masuk U mana, course ape?"
Dalam U
"tahun berapa, bila habes?"
Dah habes belajar
"Dah apply keje? Kerja apa? kat mana?"
Dah kerja
"dah ada calon ke?"
"jwpn aku: calon bintang popular ke?"
"calon la..."
"jwpn aku: hahahahaha, *tersenyum gembira*"
"ke dah tunang?"
"jwpan aku: hahhahahaha, *tersenyum terpaksa*"
" gelak pulak dia, dah ada ke belom?"
"jawapan aku: belom *senyum lagi*"
"bila lagi?"
"jwpan aku: muda lagi, lek2 lu.."
" eh, org kawen muda2 la untung"
"jwpan aku: bnyk ckp plk!* dlam hati jela*"
"jawab aku lagi: jodoh x sampai lagi kot, lek2 lu, kompol duit lu"
"pompuan takyah kompol duit"
"jawapan aku: *sedikit geram* ada org kaya? knl2 kan lah. haha!*
"ni la pompuan skunk, materialistik"
"jwapan aku: weh bodoh, td ko dok kate xyah kompol duit!*dalam hati lagi*"
"jawab aku lg: senang kaya, takyah keje.. haha!"
"lelaki kat sini seme kaya2, kaya budi bahasa"
"jwpan aku: ko x berbudi bahasa pon *dalam hati lagi*"
"bla bla bla bla bla"

Dan soalan2 macam ni tak kan habes sampai bila2...
Menyebok...!!
Suka hati aku lah nk single pon..
Nanti aku kawen aku jemput la seme...
Hish! ssh sgt...
Bukan nya tua lagi pon!
I LOVE BEING SINGLE~~
So??
Ada masalah ke?

Monday, January 17, 2011

memang cun!


Motif sgt dia ni nak cun sgt...
Serius cun...
Wat muka cacat pon cun...
Ganas pon cun...
Tomboy pon cun...
Tak sexy, lagi cun...
Tak yah effort bnyk2 pon cun...
tak make up pon cun...
Gile cun...
Motif ko nak cun sgt...
serius ko cun...
Sampai awal ashaari ku ko kebas...
Oh! Scha, nape ko CUN sgt!!


selambe je die ni, pon CUN!

Cun sgt dia ni...
**Kalau lah aku cun sebegini**
Awal aku yg punyaaaa!! haha!!
Bak kata wanie, jgn layan sgt kelwaan depa tu, saket jiwa nanti...
hahaha! nasehat yg motif sgt!
Tapi, mmg skit jiwa pon...
Scha2, tak perlu cun sgt okay~
tapi, ko memang cun...


LETEYYY!!
Tapi, happy kaw2 maa...
Lepak2 rumah, online kat rumah atas katil didalam bilik...
Bahagianya perasaan ini...
Ngeee~~
Mahu x seronok...
Ada training kat INSTEP...
Dekat ngan rumah...
duduk rumah je, makan rumah...
Allowance jalan!!
har har har~~
Bahagia2~~
Kalau camni training sebulan pon x pe...
Plus Engineer2 nye x handsome, tapi, student INSTEP,
Waaauuu!! HOT sgt!!
Chumel~~ Grrr~~
Sgt seronok training kat INSTEP..
Har har har~~
**Mesti wanie bahagia selama 8 bulan dulu berada disini**
cuci mata hari2~
ngeh3~~

Takde motif pon ekceli..
Boring2~
Merapu2 di blog sendiri...
lalalalala~~

Good night!

Tuesday, January 11, 2011

GRADUASI~

~11-1-11~
Nice date..
Best kalau dating ni.. haha!
*kesitu plak...*
Dah dapat result...
Alhamdullilah...
Finally grad sudeh...
Result pon alhamdullilah...
Syukur~
3 tahun setengah kat UTP!
Wooo, bukan masa yg kejap dow...
masa awal2 masuk UTP, aku la org paling tension dalam dunia...
Tiap2 hari nanges...
Besela environment baru..
Budak2 seme pandai2..
lecturer plk x mesra alam macam aku kat uitm...
culture shock kejap...
Tapi, lama2 okay lepas aku dah jumpa kawan2 baru...
Mula2 aku igt dorg ni sombong...
Padahal dorg kata aku yg sombong...
nak wat camne der, muka wa mmg kerek... haha!
UTP jadi lagi best bila aku jumpa dgn DINASOURS!! a.k.a GERGASI...
erk~ sama je... haha!
Alhamdullilah semua okay sampai la aku grad...
Tension kat UTP jgn ckp laa...
Tp, HAPPY kat UTP tak boleh dihutung, tak boleh di gambarkan macam mana...
memang best lah! hehe~

Papepon, aku bukan student lagi...
even, aku wish aku student lagi... sambong master jom! ngeee~~

Good LUCK kawan2 untuk kehidupan yang baru!!
Kita berjumpa di konvokesyen bulan 10 nanti~ yeayyy!!
=)





I dont believe I'm saying this words.. but, I LOVE UTP!! haha!


Saturday, January 8, 2011

The Ramlees - Itulah Sayang


Just realized the beauty of P.Ramlee's SONG!!! Auwwww!!
Cute!

Di Mana Kan Kucari Ganti MTV


Dimana kan ku cari ganti, serupa dengan mu~~



Beautiful song~~

Friday, January 7, 2011


Hari ni aku rasa macam down giler...
Kenapa ntah...
PMS kot...
Rasa nak nanges je...
Rasa kecik hati je...


BAJET GILE!!!
Menyesal aku pernah kenal ngan ko!


Thursday, January 6, 2011

Sudah2 la...


Break up...
Clash...
Maybe dia dah biasa dengan perkataan2 ni kott...

mengecewakan...
melukakan...
menyakitkan...
Maybe dia suka perkataan2 ni kott...

Kamoo~
Sudah-sudah la...
Kamoo pilih dia dari saya yg jahat ni...
Dan reason nye sbb dia baek...
Means saya jahat la kan...
Bila saya tarik diri,
kenapa kamoo kecewakan perempuan yg kamoo kata baek tu??
kamoo tak rasa pape ke?
Dalam masa 1 tahun kamoo kecewakan 2 org perempuan...
kamoo tak rasa pape ke?
Kamoo kata saya jahat, kamoo baek eh??
kamoo tinggalkan perempuan dgn takde reason...
Ape ni~~
Kamoo...
berubah lah...
Setia lah...
tanamkan rasa kasih sayang tu..
Jgn cepat berubah hati...
Hilangkan la sikap kejam tu...
Tolong la...
Kami pon ada perasaan...
Sama macam kamoo...

Post ni mmg kamoo xkan baca..
saja je tulis sbb mengenangkan kekejaman kamoo tu...
sudah2 la kamoo...
Sudah2 laahhh...